2017 a kakas éve

A kínai csillagjóslás eredete az idők mélyének homályába vész, annyi azonban bizonyos, hogy a távol-keleti asztrológusok évezredek óta művészi szinten űzik népszerű mesterségüket.

A kínai asztrológia zodiákusait tizenkét állatról nevezték el, amelyek a következők: patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya és a disznó. A tizenkét állatjegy mellett számításba kell venni még az öt őselemet, úgy mint a tűz, föld, fém, víz és a fa felerősítő vagy gyengítő hatásait is, amelyek az adott év állatjegyének arculatát teszik egyedivé, pl: tűz kakas – 1957, föld kakas – 1969, fém kakas – 1981, víz kakas – 1993, fa kakas – 2005 és ismét tűz kakas 2017-ben.

A kínai asztrológia a holdnaptárra épül, amelyben az időt 60 éves energetikai ciklusokra osztják fel (a tizenkét állatjegy kombinálva az öt őselemmel 60 évente ismétli önmagát, lásd az előző példát a kakas esetében). A zodiákus tizenkét állat jegye a Hold járásától függően, január utolsó harmadától február második feléig változó időpontban kezdődik, tehát nem január elsején! 2017-ben a holdnaptár szerinti kínai újév január 28-án kezdődik, ekkor váltja a majom évét a kakas éve a tűz elem minőségében.

kakas-jo

A tűz elemű kakas éve

A 2017-es évben óriási életkedv árad szét, az indulatok és az érzelmek nagy hullámokban törnek fel. A tűz kakas a harciasság és a bölcsesség sajátos keveréke, időnként megérinti a hősiesség érzése és ekkor a világ megmentőjének érzi magát. Szereti a feltűnősködést, és az őt körülvevő emberek ráirányuló csodálatát. Mer nagyokat álmodni, ambiciózus és céljaiért fáradhatatlanul küzd. A kakas büszke, bátor, szókimondó, ami a szívén az a száján, így tapintatlansága könnyen kellemetlen helyzetbe hozhatja. A kemény bírálatokat idén ne erőltessük, mert komoly dühöt és ellenérzést szülhetnek, inkább tanácsok formájában fogalmazzuk meg észrevételeinket. Ebben az évben könnyen megbánthatjuk szeretteinket, fékeznünk kell indulatainkat és jobban átgondolni mondanivalónkat és tetteinket. A Kakas éve hajlamossá tehet a csapodárságra, amelynek hátterében elsősorban a személyes vonzerő próbára tétele és az érvényesülési vágy áll.

Összességében jó kilátásokkal kecsegtet a 2017-es év, hiszen a kakas a világosság, a tisztaság, az ifjúság és a remény szimbóluma. Politikai és gazdasági értelemben is nagyobb változásokra számíthatunk, de akár történelmi jelentőségű események is előfordulhatnak az év folyamán.  Ezt az évet alapvetően az anyagi bőség jellemzi, a világ lassú, de biztos alapokon nyugvó növekedésre számíthat. 2017 kedvezni fog az üzletembereknek, sportolóknak, és mindenkinek, aki aktív. A kakas évében hatékonyabban gazdálkodhatunk az idővel és a pénzzel. A törekvés és az igyekezet idén vagyont szerezhet. Akik készen állnak arra, hogy meglévő tudásukkal lehetőségeikből a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, azok számára a siker garantált lesz az év során. 2017-ben egyszerűbb és könnyebb lesz mindenféle ügyintézés, szervezés.

A kakas évében a szerencse kicsit szűkmarkúbb lesz a visszahúzódóbb emberekkel, nekik keményebben kell dolgozniuk idén a sikerért. A pénzzel óvatosabban, körültekintőbben érdemes bánni és óvakodni kell a túlköltekezéstől. Megfelelő figyelmet kell fordítani a biztonságos megtakarításokra, és nem szabad beszállni nagy profitot ígérő, de kockázatos üzletekbe.

A tűz kakas évében fordítsunk több figyelmet az egészség megőrzésére és a lelki egyensúly fenntartására. A kakas éve rokon rezgésű a harci művészetekkel, mint például a kungfuval, ha még nem próbáltad itt az ideje elkezdeni!