Hozzávalók:
- 0,5 kg császárszalonna
- 50 g szárzeller
- 20 g kígyóuborka
- 20 g piros kaliforniai paprika
- ízlés szerint koriander levél
- 5 g só
- 5 g nátrium glutamát (elhagyható)
- 15 g cukor
- 5 g sötét szójaszósz
- 15 g zúzott fokhagyma
- 5 g chili olaj
Elkészítése:
- 1/ A császárszalonnát megfőzzük, hosszú és vékony szeletekre vágjuk, majd félretesszük.
- 2/ A zellert, az uborkát és a kaliforniai paprikát kb.10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
- 3/ Minden szelet szalonnába göngyölünk egy adagot a vékonyra szelt zeller, uborka és paprika keverékéből, majd ízlésesen egy tálalótányérra helyezzük.
- 4/ A szószhoz egy kis csészében összeállítjuk az alábbi hozzávalókat: sötét szójaszósz, chili olaj, fokhagyma, só, nátrium glutamát és cukor, majd egyenletesen összekeverjük.
- 5/ A szószt ráöntjük a tálalótányéron várakozó tekercsekre.