Fokhagymás szalonna

Fokhagymás szalonna

Hozzávalók:

  • 0,5 kg császárszalonna
  • 50 g szárzeller
  • 20 g kígyóuborka
  • 20 g piros kaliforniai paprika
  • ízlés szerint koriander levél
  • 5 g só
  • 5 g nátrium glutamát (elhagyható)
  • 15 g cukor
  • 5 g sötét szójaszósz
  • 15 g zúzott fokhagyma
  • 5 g chili olaj

Elkészítése:

  • 1/ A császárszalonnát megfőzzük, hosszú és vékony szeletekre vágjuk, majd félretesszük.
  • 2/ A zellert, az uborkát és a kaliforniai paprikát kb.10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  • 3/ Minden szelet szalonnába göngyölünk egy adagot a vékonyra szelt zeller, uborka és paprika keverékéből, majd ízlésesen egy tálalótányérra helyezzük.
  • 4/ A szószhoz egy kis csészében összeállítjuk az alábbi hozzávalókat: sötét szójaszósz, chili olaj, fokhagyma, só, nátrium glutamát és cukor, majd egyenletesen összekeverjük.
  • 5/ A szószt ráöntjük a tálalótányéron várakozó tekercsekre.