A módszer

Az első időszakban a kiválasztott irányzat mozgásanyagát érdemes elsajátítani. Jelen esetben, a legkitartóbbak, ezt 4 év alatt megtehetik.

Miért célszerű ezzel kezdeni?

Eleinte a technikai gyakorlás is fárasztó, persze csak azoknak, akik beleteszik magukat. Fontos, hogy nem igényel állandó folyamatos gyakorlást. Akár néhány hét kihagyással is könnyen vissza lehet csatlakozni. A technikai gyakorlás érdekes, kevesebb megértést igényel, hosszabb ideig tartja fenn az érdeklődést, így több lehetőséget ad a helyes irányú ráhangolódásra. Az első időszak esélyt ad a szakértő szintre jutásra.

A második időszakban érdemes az erőfejlesztést és az alkalmazást szorgalmazni majd ezt legalább két évig töretlenül fenntartani. Állandó stabil jelenlétet igényel és kemény szisztematikus munkát. Ez nagyfokú érettséget és elszántságot feltételez. Mivel ez nehéz, sok szenvedéssel kísért út, megfelelő alapok nélkül a bukás esélye igen nagy. A Xing Yi tanulmányok második szintjére jó esetben az 5.-6. évben kerül sor. A második időszak esélyt ad a harcos szintre emelkedésre.

A harmadik időszak a gyakorlás életmóddá változtatásáról és nem a közvetlen célok eléréséről szól. Egy mester a gyakorlás kedvéért gyakorol, az érzésért, amelyre szüksége van az életében. Ezért célszerű fenntartani a gyakorlást a tanulmányok befejezése után is és elmélyülni az ismeretekben, újra és újra felfedezve azokat. Ezen az úton haladva megőrizhető és tovább fejleszthető az ezt megelőzően évek alatt elsajátított tudásanyag.

Miért jó választás a Xing Yi Quan?

A válasz egyszerű, mert egészséges és életerőt támogató a gyakorlása. Ha valakit csak az önvédelem érdekel, azoknak a küzdősportok vagy az önvédelmi tanfolyamok nyilván megfelelőbbek. Itt felmerül a kérdés, hogy egy zsákot ütögetni és rugdosni vajon meddig lesz érdekes? Milyen valódi hasznot hoz? Még az is megeshet, hogy egész életedben nem kell megvédened magad senkitől, ebben az esetben kihasználatlanok maradnak a képességeid. A Xing Yi gyakorlása megerősíti a testet, célirányosan tréningezi a szerveket és egyensúlyban tartja az energiaháztartást. Megvalósítja a tökéletes egészség állapotát, mely jó közérzetet ad, vidámságot és erőt visz az életbe. Ezt kiegészítve harcművészeti tartalommal, teljesen más végeredményhez juthatunk.