Kung-fu Akadémia

Kung-fu Akadémia
Az első kung-fu iskola

Az Akadémia Magyarország első kung-fu egyesületeként 1983 óta formál harcművészeti közösséget. Kapecska Attila, aki a kezdetek óta részese, majd 1989-től vezetője a szervezetnek, kétezer szeptemberében nyitotta meg a jelenlegi infrastruktúrával rendelkező kung-fu gyakorlóközpont kapuit.

A Kung-fu Akadémia elsődleges célkitűzése az egészséges életmódra nevelés, a fizikai és mentális állóképesség fejlesztése, valamint a rendszeres testmozgás iránti igény felébresztése, és az ezekhez szükséges feltételek biztosítása. Másodsorban a kínai tradicionális harci művészetek történelmének, filozófiájának tanulmányozása, és az önvédelmi képességek kifejlesztése, amelyeket évszázados kínai módszertani ismeretek felhasználásával segítünk.

A Kung-fu Akadémia nem versenycentrikus, inkább a gyakorlás életmódként való művelését helyezi előtérbe.

Az Akadémián két jól felszerelt, európai színvonalú edzőteremben folynak az órák. Kulturált öltözők, WC-k, mosdók és zuhanyzók állnak az itt gyakorlók rendelkezésére.

A teljes terület szellőztetett, légtisztító berendezéssel kezelt levegőt juttatunk helyiségeinkbe.

Zöld terem
Zöld terem
Kék terem

Az edzések után a kung-fu iskola szomszédságában elhelyezkedő Tantien Teaház várja a beszélgetni vagy fogyasztani vágyókat.

Rendszeres tavaszi, nyári, őszi és téli edzőtáborok segítik a tanultak begyakorlását, elmélyítését, és a gyakorlók egymással való ismerkedését, barátságok kialakulását.

A Kung-fu Akadémia igény szerint szervez Tui Na (kínai meridiánmasszázs), Guasha (gyógynövényolajos bedörzsölés), hagyományos kínai arcmasszázs, kínai nyelvoktatás és egyéb tanfolyamokat.

Az Akadémiának több külföldi (elsősorban kínai) mesterrel van élő kapcsolata, akik minden évben több-kevesebb időt töltenek Magyarországon tanítással.

A Kung-fu Akadémia tagjainak gyakorlási lehetősége van minden nap 07.00 – 22.00-ig központunkban, a II. ker., Vidra u. 2. sz. alatt.