A mag

A Kung-fu Akadémia elit tréningje, mint a különféle stílusok olvasztótégelye a Mesterképző. E válogatott csoport képzésébe stílusoktól függetlenül be lehet kapcsolódni, melynek feltétele, hogy a gyakorló szorgalmával és hozzáállásával kivívja tanárai bizalmát és élvezze támogatásukat. A Shaolin irányzat esetén, a tanulmányok e legfelsőbb fokának megkezdésére, 4 év szorgalmas gyakorlás után nyílik lehetőség. Ez a képzés különösen fontos a Shaolin gyakorlók számára, hiszen a továbblépést és a harcban való használhatóságot csak ez biztosítja.

A Mesterképző csupán minimális koreográfia tanítást tartalmaz, számítunk az előző években megtanult technikai repertoárra. A képzés fő célja, a szisztematikus képesség fejlesztés mind fizikai, mind szellemi területen. A sikeres alkalmazás valójában ezeken múlik. Ahhoz, hogy magas szintre emelhessük a harcművészetünket, nem elég a profizmus, hanem annak szenvedélyes kreativitással is párosulnia kell!

A tananyag részét képezi

  • egy rendkívüli mértékű harci erő kifejlesztése
  • vaskéz tréning
  • az Aranyharang képesség felépítése
  • betekintés a Dim Mak – Életpontok rendszerébe
  • sanda – szabadküzdelmi gyakorlás
  • a tudat erejének fejlesztése, hatékony szellemi gyakorlatok segítségével.

Természetes, hogy mindezek a képességek a legtöbb kung-fu gyakorló számára vonzóak, de tudni kell, hogy a megfelelő alapok nélkül nem lehetséges az eredményes helytállás a mesterképzés során.

“A tízezer mérföldes út is egy lépéssel kezdődik.”

Az imént felsorolt tudásanyag mindig is a kung-fu misztikus, titkos tanításait képezte. Az ilyen komolyabb tanulmányok előtt türelmet, tiszteletet, kell előzőleg elsajátítani. Sosem tanították olyan tanítványoknak akik nem voltak elég odaadóak a gyakorlást illetően. Mindenekelőtt meg kell tanulni edzeni, különben ebben a képzésben semmi esély helytállásra. A Kung-fu Akadémia elit csoportja csak azok számára érhető el akiknek a karaktere megfelel a kung-fu erkölcs elvárásainak, és így kiérdemlik tanáraik bizalmát.

A Kung-fu Akadémia mester tréningje a kemény munkára épül, a lényegre koncentrál, ezzel tiszteletben tartva a tanítványok eltöltött idejét, és befektetett energiáját.