Motiváció és visszajelzés

1/ A beiratkozástól számított 3 hónap múlva felmérő edzést tartunk, melyet videóra rögzítünk.

E három hónap elteltével az iskola állást foglal az adott tanuló végleges felvétele mellett, vagy esetleg képességeinek megfelelőbb rendszert ajánl, ha teheti, a Kung-fu Akadémián belül

Szempontjaink

 • A három hónap alatt eltöltött aktív edzések száma,
 • A jelentkező tehetsége indokolja-e a további munkát,
 • Szociális beilleszkedés a kungfu iskola rendszerébe. Alkalmazkodás a közösséghez, az iskola szokásaihoz és szabályaihoz.

2/ 100 edzés (1 piros csík) után csoportos felmérő edzést tartunk az alapgyakorlatokból.

3/ 200 edzés (2 piros csík) után ismét csoportos felmérő edzést tartunk szélesebb körű alapgyakorlatokból.

4/ 300 edzés (3 piros csík) után egyéni (egy időben egy ember) házi vizsga, megfelelés esetén a három piros csík beváltása egy fekete csíkra és a szürke póló kékre cserélése.

5/ Négy év után kis záró vizsga, mely két minőségben tehető le:

 • Gyakorlói (általános vizsga)
 • Szakértői (oktatói szintű vizsga)

Dinamikus elem a rendszerben

Lehetőség van arra, hogy harcművészeti alapokkal rendelkezők vagy több tehetséggel megáldottak, esetleg szorgalmasabbak (például magánórára járók) ne töltsék le időszakonként a teljes 100 foglalkozást az egyes periódusok között, hanem idő előtt csatlakozhatnak az aktuális megmérettetésen résztvevőkhöz. Meggyőző szereplésüket követően ugyanúgy szintet léphetnek és gyorsabban haladhatnak. Ezzel igyekszik támogatni az iskola a tehetségeket és az extra szorgalmú gyakorlókat. Ez a lehetőség a kis záróvizsgáig áll, de az arra való jelentkezéshez mindenképp le kell tölteni minimálisan három évet (így egy évet lehet spórolni), hogy legyen ideje ülepedni a tanultaknak. A kung-fu gyakorlás során az önfejlesztés nézőpontjából figyelve több szinten is gyűjthetsz tapasztalatokat.

TANULÓ

Követi mesterei útmutatásait és betartja az iskola szabályait. Türelmes és tisztelettudó. Szorgalmasan dolgozik, hogy elsajátítsa a harci művészetek alapjait, megszerezve a fizikai és a mozgáskoordinációs alapszintet. Felszín alatti motivációja az ÖNVÉDELEM, azaz elképzelések arról, milyen lehet a harc valójában.

 • Ruházata: szürke póló, piros öv.

GYAKORLÓ

Lehetőségeihez képest mindig megjelenik az iskolai foglakozásokon, elkötelezett és hűséges, fontos része a rendszernek. Rendelkezik megfelelő alapokkal és követni tudja az adott edzés menetét, páros gyakorlatoknál teljes értékű partner tud lenni. Megfelelő fizikai és koncentrációs erővel rendelkezik. Felszín alatti motivációja az ÖNBIZALOM, azaz túl van az első tapasztalatokon.

 • Ruházata: kék póló, fekete-piros öv.

SZAKÉRTŐ

Az iskola támasza, akire lehet számítani. Elsajátította az adott stílus mozgásanyagát, technikai repertoárját, ezeket magas szinten ki tudja dolgozni, és képes azt másoknak is megtanítani. Megfelelő elméleti és történelmi ismeretekkel rendelkezik, mind saját stílusáról, mind a kung-fu legismertebb irányzatairól. Felszín alatti motivációja az ÖNFEGYELEM, rálát az előtte álló hosszú útra, mely felismerésekhez vezeti.

 • Ruházata: piros póló, fekete-piros öv.

HARCOS

Megfelelő harci erőt fejlesztett, magas szintű állóképességgel bír, a tanult technikákat alkalmazni is tudja. Szereti a kemény tréninget, képes úrrá lenni a fáradtságon, soha nem adja fel, vert helyzetből is tud fordítani. Képes megvédeni magát, méltón képviseli rendszerét. Képességeit próbára tette más stílusok gyakorlóival folytatott küzdelmek során, ahol megállta a helyét. Felszín alatti motivációja az ÖNÉRTÉKELÉS (helyes önértékelés), tisztában van a saját képességeivel és hiányosságaival.

 • Ruházata: lila póló, fekete öv.

MESTER

A gyakorlás ezen a szinten, mint életmód jelenik meg. Egyesíti a szakértő és a harcos erényeit, ugyanakkor karizmatikus egyéniség, aki könnyen talál követőkre és azok mesterként tisztelik. Széles látókörű, kreatív elme, folyamatosan fejleszti magát. Felszín alatti motivációja az ÖNKIFEJEZÉS, azaz a karaktere megjelenik a mozgásában.

 • Ruházata: fekete póló, fekete öv.
 • Érlelődési ideje: 15-25 év.
 • Feltétele: betöltött 30. életév

HARCMŰVÉSZ

Képes mesterek kinevelésére és később azok összefogására is. Rendszerszemléletű, a mindenkori körülményekhez kiválóan alkalmazkodó, sokoldalú, azaz több rendszert is elsajátított és ezek tapasztalatai egyesülnek olvasztótégelyében. Érti a lényeget, publikál, hírnöke rendszerének. Felszín alatti motivációja az ÖNMEGVALÓSÍTÁS, azaz ezen a szinten egyesül a test és a szellem.

 • Ruházata: ízlése szerint.
 • Érlelődési ideje: 25-30 év.
 • Feltétele: betöltött 40. életév

Az hogy mely szinten dolgozol, három dologtól függ. A vágyaidtól, a lehetőségeidtől és a képességeidtől. Azonban az önfejlesztés útján elért eredmények, sőt még a lehetőségek is minden szinten hasonlóak, csak a módszerek és a körülmények különböznek.