Fokozatosság elve

A gyakorlatok kombinációs lehetősége határtalan. Nők, férfiak, sőt még gyerekek is gyakorolhatnak vele. Nagyon fontos, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb súllyal dolgozzon, különben könnyen sérülést okozhat magának.

Ha fájdalmat érzünk gyakorlás közben, s nem tudunk még öt percig sem két buzogánnyal egyszerre (egy kézben egy eszköz) dolgozni, akkor ezek a jelek arra utalnak, hogy túl nehéz súllyal kezdtünk gyakorolni.

A Kung-fu Akadémián folyó oktatás rendszerbe foglalt, a fokozatosság elvére épül. A kezdő gyakorlók részére a harmadik szintig gyakorló eszközt biztosítunk. Utána már elengedhetetlen saját sportszerrel rendelkezni a továbblépéshez. (Lásd: buzogány beszerzése.) Az induló tréningek időpontjai és a jelentkezés minden ismérve, a tanfolyamok/tréningek menüjében található.

BUZOGÁNY TRÉNING Start

Egy alkalmas 60 perces tréning, a módszer bemutatása, ismerkedés egymással és az eszközzel. Kipróbálás, alapforgatások tanulása.
Részvételi díj: 2000 Ft

I. szint

A start után rögtön megkezdhető 10 alkalmas trénig. Egykezes formulák tanulása, begyakorlása, kb. 8-10 fajta, a csoport fogékonyságától függően.
Részvételi díj: 18 000 Ft/10 alkalom

buzogany_2

II. szint

Az I. szint után rögtön felvehető szintén 10 alkalmas trénig. Kétkezes formulák tanulása, begyakorlása, a csoport érdeklődésétől függően 10-12 egyszerűbb technika sajátítható el. Ezen a szinten saját eszköz beszerzése ajánlott, otthoni vagy iskolai gyakorlás e tanfolyamot követően a továbblépéshez legalább 2 hónapig már elengedhetetlen!
Részvételi díj: 20 000 Ft/10 alkalom

III. szint

A II. szint elvégzését követő 2 hónapos begyakorlás után megkezdhető 10 alkalmas trénig. Bonyolultabb,- összetettebb formulák tanulása. A folyamatos gyakorlás időtartamának növelése 20-25 percig, amely már fizikailag is komoly kihívást jelent!
Részvételi díj: 25 000 Ft/10 alkalom