Tiszóczki Attila

Tiszóczki Attila

1966-ban születtem, gyerekkoromban 2-3 évig dzsúdózni jártam. Fiatal éveimben Tix Richárd iskolájában 3 évig északi stílusú imádkozó sáska kung-fu irányzatot tanultam.

1995-től Kapecska Attila Akadémiáján folytattam a harcművészetek gyakorlását. Tudtam, elérkezett az idő, hogy elkezdjem megismerni fizikai és mentális határaimat. Tanulmányaim első 10 évében technikai- és erőgyakorlatokkal, kemény és lágy Qi Gong -gal fejlesztettem képességeimet. Számos alkalommal vettem részt bemutatókon és versenyeken.

Mesterem javaslatára a Magyar Sportszövetség és a Testnevelési Egyetem szervezésében tartott képzésen középfokú sportoktatói végzettséget szereztem. A tanítás egészen különleges látásmódot adott, és a mai napig segítségemre van továbbfejlődésem útján.

Később magántanítványként sikerült határaimat messze túlszárnyalnom. Az erő, keménység, mozgáskoordináció terén mesteri szintre fejlődtem.
Kapecska Attila több alkalommal is lehetőséget biztosított számomra, hogy tanulmányaim bővítése, látóköröm szélesítése, vagy éppen baráti iskolák meglátogatása céljából Vele tartsak Kínába és Hong Kong-ba. 2004 óta 3 alkalommal is  jártam Vele Pekingben, a Xing Yi Quan stílust tanulmányozása, és Mestereivel való kapcsolattartás miatt. Ekkor lehetőségem volt találkozni a leghíresebb kung-fu szakértőkkel, nagymesterekkel (Xing Yi Quan: Chen Huiying, Zhu Yunxing, Di Guoyong és Chen Taiji Quan: Feng Zhi-Qiang).

Kapecska Attila létrehozta 2007-ben az Akadémia Elit csoportját a Mesterképzőt, melynek alapító tagja vagyok. A kemény edzésmódszer és a résztvevők állhatatos küzdőszelleme hónapról-hónapra viszi előre az összetartó csapatot egy használható, alkalmazás központú tudás és tapasztalat megszerzése felé.

Köszönöm Mesteremnek, Kapecska Attilának és barátomnak Franciskovics Andreának, hogy az iskolai oktatás keretében és azon kívül is, külön gyakorlás keretében erőfeszítéseket tettek és tesznek, hogy harcművészeti tudásom tovább mélyülhessen.

Köszönöm családom támogatását, hogy eddig eljutottam.

A kung-fu útján a mesteri szint számomra nem végcél, hanem az egyik mérföldkő…