Franciskovics Andrea

Franciskovics Andrea

Kung-fu tanulmányaimat 1986-ban kezdtem. Az első 17 évben Északi és Déli Imádkozó Sáska stílusú kungfu-t gyakoroltam.

1988-ban kezdtem kínaiul tanulni és 1996-ban tettem felsőfokú nyelvvizsgát, majd tolmácsvizsgát. A harcművészeti szaknyelv jó ismerőjének tartom magam, több ízben fordítottam szemináriumokon és különféle találkozókon.

1998-ban ismertem meg Han Kui-Yuan kínai Taiji mestert, aki az első pillanatban lenyűgözött kifinomult mozgásával. A külső stílusok gyakorlásával párhuzamosan kezdtem tőle tanulni a Chen stílusú Tai Ji Quan-t. Két évvel később Han mester Kapecska Attila meghívására elkezdett nyilvánosan tanítani a Kung-fu Akadémián és a kezdetektől a mai napig én fordítom az óráit.

A külső stílusok (Imádkozó sáska) gyakorlását megszakítva 2003 óta teljes mértékben a belső irányzatok irányába fordultam és belekezdtem a Xing Yi Quan rendszer elsajátításába, melyet a mai napig nagy örömmel és töretlen lelkesedéssel folytatok. Tapasztalatom szerint a Xing Yi és a Tai Ji remekül kiegészíti egymást. A két stílust párhuzamosan gyakorolva érzem, hogy napról-napra fejlődök.

Igazán boldog vagyok, hogy alkalmam nyílt ezek tanítására is, és megoszthatom tapasztalataimat mindazokkal, akik megtisztelnek figyelmükkel.