Kreatív és szórakoztató

A gyakorlás során áthangolódik az idegrendszer és erősödik a koncentrációs képesség. A buzogány tréning a testedzésnek és a kikapcsolódásnak egy nagyszerű kombinációja, amely fizikailag éppen annyira vesz igénybe, mint szellemileg. A technikák kreatívan összefűzhetőek, így teljesen testreszabottá tehető a gyakorlás.

Az egész test izomzatát átdolgozza, ugyanis az eszköz mozgatásának lendülete a testen végighaladva egészen a talpakig lefut és onnan tér vissza a karokba. Nagy előnye, hogy nem csak az izmok és az ízületek teljesítményét, hanem azok rugalmasságát is fokozza. Fejleszti e testrészek koordinációját és növeli a mozgástartományukat. Erősíti a vállat, a könyököt, a csuklót. Alaposan megdolgoztatja az alkar és a kézfej inait valamint az ujjakat is. A vállöv az egyik legjobban mozgatható ízülete a testnek, de sajnos ez a legsérülékenyebb is.

Jó hír, hogy megfelelő edzéssel megerősíthető és az ízület stabilitásának növelésével a sérülékenysége nagymértékben csökkenthető. Ennek egyik kiváló módszere az általunk bemutatásra kerülő tradicionális buzogány tréning.