Kakuk György

Kakuk György

1971-ben születtem, gyermekkorom óta érdeklődöm a harcművészetek iránt. 1986-ban kezdtem a kung-fu gyakorlást, ezen belül Chow Gar-t (Déli Imádkozó Sáska stílus) tanulni. 1998 óta tanítok kungfu-t, Kapecska Attila Kung-fu iskolájában. Később a Kung-Fu Akadémia keretein belül lehetőségem nyílt a Xing Yi Quan stílus megismerésére, amit azóta is töretlenül gyakorlok.

Xing Yi tanulmányaimat Sifu Kapecska Attila vezeti. Neki és Franciskovics Andreának köszönettel tartozom a sok segítségért!

Attila ismerte a kardok és vívótechnikák iránti érdeklődésemet és segített, hogy ebben is képezhessem magam. Közbenjárása eredményeként abban a megtiszteltetésben részesülhettem, hogy Di Guoyong mester személyes irányítása alatt sajátíthattam el a kínai kardnak és szablyának a Xing Yi Quan-ben való használatát és alkalmazását.

Di mester magas fokú képzettsége, pedagógiai érzéke és közvetlensége nagy hatást tett rám. Rendszeres látogatásai alkalmával folyamatosan kontrollálja gyakorlásomat és újabb instrukciókkal lát el.

Az általa tanított „öt elem” szablya és kard, valamint ezek összekapcsoló formagyakorlatai minden érdeklődő számára hozzáférhetőek, melyeket a Kung-Fu Akadémián magánórák keretében oktatok.