A Kung-fu Akadémia belső rendje

A Kung-fu Akadémia belső rendje
Házirend

Beiratkozás

E tájékoztató elolvasása és a benne foglaltak megértése, elfogadása után az első havidíj befizetésével történik.

Kommunikáció

A Kung-fu Akadémián tegeződő viszony van. Alap a tisztelettudó magatartás, a hagyományok, az iskola mesterei, minden instruktor és a társaid felé is.  Az instruktorokat szólítsd Lao Shi-nek, vagy ha megengedi a keresztnevén. Ezekről az ismeretekről bővebben az Etikett foglalkozáson adunk tájékoztatást, amelyre a második hónap végén kerül sor.

Tanfolyamdíj – fizetés

Minden hónap 10-éig kérjük rendezni, aki esetleg ezt a határidőt nem tudja tartani, szóljon – személyesen, telefonon, SMS-ben, e-mailben, üzenet formájában stb. Amennyiben nem érkezett jelzés, és 10-e után történik a fizetés, úgy 10 naponta plusz 1000 Ft késedelmi díjat számítunk fel!
A tanfolyamdíj két részösszegből tevődik össze: tagsági díjból és tandíjból. A tagsági díj állandó, 2011. szeptembertől havi 6000 Ft (gyerekeknek havi 5000 Ft), amelyet akkor is kell fizetni, ha valaki egyáltalán nem tud jönni. Háromhavi tagságidíj-elmaradás kizárást von maga után! A tandíj mértéke hiányzás esetén csökkenthető arányaiban, ha az iskola felé előzetesen jelzett távollétről van szó. Bár a lemaradt emberek felzárkóztatása nekünk végső soron nem kevesebb, hanem inkább több munkával jár. Ezért az iskolának, és a tanulónak is jobb, ha lehetőséget találunk a kimaradt alkalmak pótlására.

Hiányzás

Természetesen bárkivel előfordulhat, hogy időnként kimarad egy-egy foglalkozás. Fontos viszont ezt kungfu gyakorlóhoz méltón jól kommunikálni. A helyes hozzáállás – tájékoztatni a tanárt a hiányzás okáról és bepótolni a kimaradt alkalmat, lehetőleg minél előbb, mert pótlásra mindössze egy hónapig van lehetőség. A hiányzás önmagában nem tanfolyamdíj csökkentő tényező, kivéve ha előre jelzett utazás vagy betegség miatt történt! A kettő hétnél hosszabb edzésről való hiányzás eltűnésnek számít, amennyiben nem történik értesítés az iskola felé. Az eltünedezés bizalomvesztést eredményez, ezt jó ha tudod. A túl sok hiányzás nem szerencsés, mert elmarad a sikerélmény és végül a mester motivációja is elveszhet irányodban. Többnyire kölcsönös csalódottsággal végződik! Ne hiányozz, gyere akkor is ha épp nincs kedved, csak így fejleszthetsz magas szintű kungfut.

Ruházat

Az egyenruhát az első hónap letelte után kell beszerezni, de lehet előbb is! Ez nadrágból, pólóból és övből áll, valamint szükséges még egy vékony talpú, könnyű cipő, amely jól tartja a lábat.
Fekete selyem nadrág: az iskolában varratható, testmagasság és testsúly adatok alapján egyedileg készül. A nadrág ára 6000 Ft (gyerekeknek 150 cm testmagasság alatt 4500 Ft). A nadrág teljes árát rendeléskor előre kell kifizetni!
Póló: elején és hátulján szitanyomott egyedi grafikával, az iskolában különböző méretekben kapható, ára 4500 Ft (a gyerek póló ára 2500 Ft). Javasolt minimum két póló beszerzése. Amíg nincs kung-fu iskolai pólód, addig arra kérünk, hogy egy sima fehér, feliratok nélküli pólót viselj az edzéseken.
Öv: az alap egyenruha része a piros öv, amelyet csak akkor köthetsz fel, ha már rendelkezel kungfu-s pólóval és nadrággal egyaránt. A piros öv ára 4500 Ft (gyerek méretben 2500 Ft).

Az edzőruházatod legyen mindig tiszta és rendezett, amelynek természetesen része a személyes higiénia is!

Edzés alkalmával

Órát, gyűrűt, karkötőt s bármi olyat, ami a gyakorlást zavarhatja vagy sérülést okozhat, ne viselj! Tilos az edzésen rágógumizni!

Fokozatok

Az iskolában eltöltött 100 edzés után piros csíkot adunk, amelyet a fiúknál a póló bal ujjára, lányoknál a jobb ujjára kell meghatározott módon felvarrni. A tanulók 100 edzésenként kapnak egy piros csíkot ingyen, minden további csík 800 Ft/db áron vásárolható meg. Fontos, hogy a tanítvány a kung-fu iskolában viselt összes pólójára varrja fel a szintjének megfelelő fokozatot!

Faliújság

A faliújság és a honlap információit kérjük, kövesd figyelemmel, hogy az edzőtáborok és az egyéb kiegészítő programok időpontjairól időben tájékozódhass.

Edzőtábor

Az iskola számít arra, hogy a tanítványok megragadják az edzőtáborok kínálta intenzív tanulási lehetőségeket, tehát légy aktív és gyere, amikor csak tudsz! A jelentkezési határidőt kövesd figyelemmel és igyekezz azt tartani, ezzel is segítve a szervezést. Szándékaidról mindenképpen tájékoztasd az instruktorodat!

Edzés előtt, edzés után

Kérjük, hogy az edzésre várakozók, illetve arról távozók kerüljék a hangoskodást, mert az zavarja a termekben zajló foglalkozásokat. Ha ez elkerülhetetlen, arra az időre tartózkodjatok a teázóban. A teázó az iskolához tartozó közös helyiség, amely a foglalkozások utáni beszélgetések színhelye, és egyúttal a korábban érkezők várakozóhelye. Az iskola részéről javasoljuk, hogy legalább félévente jöjjön össze a csoport, ahol a csoporttagok által hozott süti vagy keksz (a költséghatékonyság érdekében) és tea vagy üdítő mellett elbeszélgethettek. Tapasztalataink szerint a hosszú távú és sikeres tanulás kulcsa a csoport összetartó közösséggé való formálódása!

Takarítás, állagmegőrzés

Minden tanítvány felelős az iskola rendjéért és tisztaságáért, részt vesz annak fenntartásában! Többek között, hagyd tisztán magad után a WC-t, tusolás után töröld fel a padlót, ha szükséges, az öltözőkben elhullajtott papír zsebkendőt és egyéb szemetet ne hagyd ott, valamint ellenőrizd, hogy minden ruhádat összeszedted-e – mindennap marad edzőruha és utcai ruha, törölköző stb. az öltözőkben. A csoport edzés után a termet tisztán (felsöpörve) adja át az utána következőknek. Az edzések alatt vigyázz a teremre és annak felszerelésére, mert az általad okozott károkért anyagi felelősséggel tartozol.

TAGFELVÉTELI SZABÁLYZAT

A próbaidő letelte után azon érdeklődők, akik szeretnék folytatni a tanulást kérhetik felvételüket az egyesületi tagok sorába. A  Kung-fu Akadémia által szervezett több éves képzéseken és az edzőtáborokban csak a teljes jogú tagok vehetnek részt.

Az Akadémia felvételi feladatlapjának megfelelő kitöltésével és a belépési nyilatkozat aláírásával veszi kezdetét a rendes tagsági viszony. Az egyenruhát (póló és nadrág) kiegészítő piros öv megszerzése a rendes tagság jelképe, amely a felvételt követően vásárolható meg.

A teljes jogú tagság elérésének szempontjai a következők:

  • Rendelkezik kung-fu nadrággal és pólóval.
  • Elsajátította a bázismozdulatokat, és megismerte az alap etikettet.
  • Írásbeli felmérő alkalmával számot adott a házirend megfelelő ismeretéről.
  • Az eltelt időben rendszeresen megjelent a foglalkozásokon és pontosan befizette a tanfolyamdíjat.
  • Kellően udvarias volt a tanárai és társai irányában, lelkes,- kíváncsi a tanulmányok iránt, igyekvő képet alakított ki magáról.
  • A tehetsége és a hozzáállása indokolja a kung-fu iskolai komolyabb tanulmányok megkezdését.