Rövid útbaigazítás
Rövid útbaigazítás

Üdvözlünk a Kung-fu Akadémia honlapján

Nehéz az első megszólítás, amikor valaki először érdeklődik e varázslatos tudás után, amelyet az ősi kung-fu tanítás ad. Nehéz, de nem lehetetlen. Mi, akik a test és szellem fejlesztésének ezt az egyik legeredményesebb módját már évtizedek óta tanítjuk, tapasztaltuk, hogy látogatóink nagyobb része önvédelmi, kisebbik része pedig egészségvédelmi, illetve energiafejlesztés céljából érkezik hozzánk.

Egyik első feladatunknak tekintjük annak tudatosítását, hogy ezek egymástól nem elválasztható, hanem egymással szoros összefüggésben lévő adományok. Ha csatlakozol hozzánk és szorgalmas vagy, a kezdetektől érezni fogod: erőd úgy nő néhány év alatt sokszorosára, hogy közben egészségesebb lettél, és jóval több energiád jut mindennapi tennivalóidra is.

A kínai kung-fu (gong-fu) szó hosszú időn keresztül befektetett energiát, valamint az általa elért képességet is jelenti.

Itt lehet megérteni, hogy miért: a jó kungfu-val energiát és időt nyersz még úgy is, hogy komoly elfoglaltságként kezeled a napirendedben. Csak gondolj bele: egy nap több feladatot tudsz hatékonyabban ellátni, illetve megszaporodnak egészséges napjaid is. Mindeközben senki sem állhat utadba, hiszen már a kisugárzásodnak is határozott üzenete lesz.

A kung-fu a békét kereső nyugodt emberek mozgásművészete. Azoké, akik harmóniában szeretnének egy teljes életet végig élni. Éppen ez az oka, hogy a kung-fut az öregedés kényelmetlenségeivel szemben megoldást kereső harmincas, negyvenes éveikben járóknak ugyanúgy ajánljuk, mint a tizenéveseknek.

Ha hosszútávra gondolkodsz, javasoljuk, hogy a kung-fu irányzatok közül, válaszd ki a neked legjobban tetszőt. Amennyiben csak egy gyors képzés érdekel úgy figyelmedbe ajánljuk különféle tréningjeinket, vagy a népszerű Kungfu Start programunkat.

Ha bizonytalan vagy, hívj minket bizalommal és segítünk, vagy gyere el hozzánk egy első beszélgetésre, próbaedzésre.

Xing Yi Quan (Hsing I Chuan) ejtsd: Szing Ji Csüen

Jelentése: A forma és a tudat ökle
Xing – Forma
Yi – Tudat
Quan – Ököl

Bagua Zhang (Pa Kua Chang) ejtsd: Págvá dzsáng

Jelentése: Eredetileg forgó tenyér, a név pontos fordítása pedig Nyolc trigram tenyér.
Ba – Nyolc
Gua – Trigram
Zhang – Tenyér

Chen Taiji Quan (Chen Tai Chi Chuan) ejtsd: Cshen Tháj Gyi Csüen

Jelentése: A nagy végső ököl
Chen – A család neve akiktől eredeztetik a rendszert
Taiji – Végső ok
Quan – Ököl

Qi Gong (Chi Kung) ejtsd: Csi gong

Jelentése: Az életerő tanulmányozása
Qi – Mindent átható életenergia
Gong – befektetett, nagy mennyiségű energia

Shaolin Duan Quan (nincs más átírása) ejtsd: Shaolin Duan Csüen

Jelentése: Shaolin rövid ököl összefoglaló stílus
Shaolin – kis erdő – kolostor/templom Kínában, a kung-fu bölcsője
Duan Quan – rövid ököl