Hozzávalók:
- 200 g erdei gomba konzerv vagy friss gomba
- 10 g zöldpaprika
- 10 g kaliforniai paprika
- 10 g só
- 5 g nátrium glutamát (elhagyható)
- 1 evőkanál világos szójaszósz
- 2 g hagyma
- 2 g gyömbér
- 2 g fokhagyma
Elkészítése:
- 1/ A gombát tisztára mossuk és felforralt vízbe tesszük 30 mp-re, utána kinyomjuk a vizet belőle.
- 2/ A wokba öntsünk 4 cl olajat, kissé felmelegítjük és beletesszük a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, majd addig sütjük amíg megérezzük finom illatukat (kb. 20 mp.)
- 3/ Rátesszük a paprikákat, az erdei gombát, a sót, a szójaszószt és további 30 mp-ig együtt alaposan átforgatjuk majd tálaljuk.
