Erdei gomba paprikával

Erdei gomba paprikával

Hozzávalók:

  • 200 g erdei gomba konzerv vagy friss gomba
  • 10 g zöldpaprika
  • 10 g kaliforniai paprika
  • 10 g só
  • 5 g nátrium glutamát (elhagyható)
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 2 g hagyma
  • 2 g gyömbér
  • 2 g fokhagyma

Elkészítése:

  • 1/ A gombát tisztára mossuk és felforralt vízbe tesszük 30 mp-re, utána kinyomjuk a vizet belőle.
  • 2/ A wokba öntsünk 4 cl olajat, kissé felmelegítjük és beletesszük a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, majd addig sütjük amíg megérezzük finom illatukat (kb. 20 mp.)
  • 3/ Rátesszük a paprikákat, az erdei gombát, a sót, a szójaszószt és további 30 mp-ig együtt alaposan átforgatjuk majd tálaljuk.