
Ennek a különleges gyógyító ételnek az elkészítése nagy szakértelmet és speciális gyógynövény hozzávalókat kíván. A garantált élmény érdekében javasoljuk, hogy Wang mester konyhájában próbálja ki.
Hozzávalók:
- 1 egész fekete csirke
- ízlés szerint újhagyma
- ízlés szerint gyömbér
- 50 g jamgyökér
- 5 g radix conodopsis
- 5 radix glehniae
- 5 g poria
- lícium
- ízlés szerint ginkómag
- ízlés szerint jujuba
- 5 g só
Elkészítése:
- 1/ A csirkét a csontjával együtt kb. fél centis darabokra vágjuk és tisztára mossuk. Néhány percig vízben forraljuk, majd a levét leöntjük, lemossuk és új vízbe tesszük.
- 2/ Ha felforrt, hozzátesszük a gyógynövényeket és kis lángon főzzük 5 órán keresztül.