Halfej leves gyógynövényekkel

Halfej leves gyógynövényekkel

Ennek a különleges gyógyító ételnek az elkészítése nagy szakértelmet és speciális gyógynövény hozzávalókat kíván. A garantált élmény érdekében javasoljuk, hogy Wang mester konyhájában próbálja ki.

Hozzávalók:

  • 200 g halfej
  • 10 g rhizoma gastrodiae
  • 2 g radix glehniae
  • 2 g radix conodopsis
  • 2 g poria
  • 4 g szárított jamgyökér
  • ízlés szerint lícium
  • 5 g só

Elkészítése:

  • 1/ Mossuk tisztára a halat és tegyük fel 1, 5 l vízben főni.
  • 2/ Kb. 3 perc után szedjük le a habot a főzővíz felszínéről.
  • 3/ Tegyük bele a gyógynövényeket és a sót majd lassú tűzön lefedve főzzük 5 órán keresztül.

A leves gyógyhatásai: serkenti a vér,- és qi keringést, általános erősítő.