Halszeletek bambuszhálóban

Halszeletek bambuszhálóban

Hozzávalók:

  • 200 g halhús
  • 100 g (lehetőleg házilag készített) panírmorzsa
  • 2 db tojás
  • 50 g étkezési keményítő
  • 5 g só
  • 3 g nátrium glutamát (elhagyható
  • 3 g frissen őrölt bors

Elkészítése:

  • 1/ A halat kb.1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  • 2/ A halat bepácoljuk sóval, frissen őrölt borssal és nátrium glutamáttal.
  • 3/ A tojást és a keményítőt egy tálba tesszük és egyenletesen összekeverjük.
  • 4/ A halszeleteket egyenként belemártjuk a tojás-keményítő keverékbe úgy, hogy mindenhol befedje.
  • 5/ Ezután szeletenként zsemlemorzsába forgatjuk.
  • 6/ Forró olajban addig sütjük míg mindkét oldala aranybarna nem lesz.
  • 7/ Tálaláshoz felszeleteljük és csípős szószba mártogatva fogyasztjuk.