
Hozzávalók:
- 200 g halhús
- 100 g (lehetőleg házilag készített) panírmorzsa
- 2 db tojás
- 50 g étkezési keményítő
- 5 g só
- 3 g nátrium glutamát (elhagyható
- 3 g frissen őrölt bors
Elkészítése:
- 1/ A halat kb.1 cm vastag szeletekre vágjuk.
- 2/ A halat bepácoljuk sóval, frissen őrölt borssal és nátrium glutamáttal.
- 3/ A tojást és a keményítőt egy tálba tesszük és egyenletesen összekeverjük.
- 4/ A halszeleteket egyenként belemártjuk a tojás-keményítő keverékbe úgy, hogy mindenhol befedje.
- 5/ Ezután szeletenként zsemlemorzsába forgatjuk.
- 6/ Forró olajban addig sütjük míg mindkét oldala aranybarna nem lesz.
- 7/ Tálaláshoz felszeleteljük és csípős szószba mártogatva fogyasztjuk.