Királyi sertésborda

Királyi sertésborda

Hozzávalók:

  • 800 g sertésborda
  • 5 g chili szósz
  • 20 g csípős babszósz (kínai neve: lao ganma, kínai élelmiszerboltban kapható)
  • 5 g kockára vágott zöldpaprika
  • 5 g kockára vágott piros kaliforniai paprika
  • 5 g vöröshagyma feldarabolva
  • 3 g nátrium glutamát (elhagyható)
  • 10 g szójaszósz
  • 15 g póréhagyma
  • 1 g gyömbér
  • 10 g fokhagyma
  • 2 szem csillagánizs
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

  • 1/ A wokba tegyünk vizet, adjuk hozzá a szójaszószt, sót, póréhagymát, gyömbért, fokhagymát, csillagánizst majd a sertésbordát és főzzük puhára. Ha elkészült vágjuk a húst szeletekre és helyezzük tálaló tányérra.
  • 2/ A wokban forrósítsunk fel 4 cl olajat, öntsük bele a csípős babszószt, a felkockázott zöld és piros paprikát, a vöröshagymát, nátrium glutamátot és nagy lángon keverjük 1 percig. Utána hozzáadunk 1 dl vizet, egyenletesen elkeverjük majd ráöntjük a sertésbordára.