Hozzávalók:
- 800 g sertésborda
- 5 g chili szósz
- 20 g csípős babszósz (kínai neve: lao ganma, kínai élelmiszerboltban kapható)
- 5 g kockára vágott zöldpaprika
- 5 g kockára vágott piros kaliforniai paprika
- 5 g vöröshagyma feldarabolva
- 3 g nátrium glutamát (elhagyható)
- 10 g szójaszósz
- 15 g póréhagyma
- 1 g gyömbér
- 10 g fokhagyma
- 2 szem csillagánizs
- ízlés szerint só
Elkészítése:
- 1/ A wokba tegyünk vizet, adjuk hozzá a szójaszószt, sót, póréhagymát, gyömbért, fokhagymát, csillagánizst majd a sertésbordát és főzzük puhára. Ha elkészült vágjuk a húst szeletekre és helyezzük tálaló tányérra.
- 2/ A wokban forrósítsunk fel 4 cl olajat, öntsük bele a csípős babszószt, a felkockázott zöld és piros paprikát, a vöröshagymát, nátrium glutamátot és nagy lángon keverjük 1 percig. Utána hozzáadunk 1 dl vizet, egyenletesen elkeverjük majd ráöntjük a sertésbordára.
