Hozzávalók:
- 150 g marha lábszárhús
- 50 g jégsaláta kisebb darabokra vágva
- 50 g kígyóuborka kisebb darabokra vágva
- 10 g szárított fafül gomba (felhasználás előtt 1-2 órával áztassuk meleg vízbe)
- 15 g szójaszósz
- 5 g szecsuáni bors
- 5 g csillagánizs
- 10 g újhagyma
- 5 g só
- 3 g nátrium glutamát (elhagyható)
- 5 g chili olaj
- 5g zúzott fokhagyma
Elkészítése:
- 1/ Vizet forralunk és a marhahúst feltesszük főni, teszünk hozzá 10 g szójaszószt, szecsuáni borsot, csillagánizst és újhagymát. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és kis darabokra vágjuk.
- 2/ Egy mély keverőtálba tesszük a marhahúst, az uborkát, jégsalátát, fafülgombát, 5 g szójaszószt, sót, chili olajat, nátrium glutamátot, újhagymát és a zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, majd egy lapos tálalótányérra helyezzük.
