Marha lábszárhús fafül gombával

Marha lábszárhús fafül gombával

Hozzávalók:

  • 150 g marha lábszárhús
  • 50 g jégsaláta kisebb darabokra vágva
  • 50 g kígyóuborka kisebb darabokra vágva
  • 10 g szárított fafül gomba (felhasználás előtt 1-2 órával áztassuk meleg vízbe)
  • 15 g szójaszósz
  • 5 g szecsuáni bors
  • 5 g csillagánizs
  • 10 g újhagyma
  • 5 g só
  • 3 g nátrium glutamát (elhagyható)
  • 5 g chili olaj
  • 5g zúzott fokhagyma

Elkészítése:

  • 1/ Vizet forralunk és a marhahúst feltesszük főni, teszünk hozzá 10 g szójaszószt, szecsuáni borsot, csillagánizst és újhagymát. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és kis darabokra vágjuk.
  • 2/ Egy mély keverőtálba tesszük a marhahúst, az uborkát, jégsalátát, fafülgombát, 5 g szójaszószt, sót, chili olajat, nátrium glutamátot, újhagymát és a zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, majd egy lapos tálalótányérra helyezzük.