Ötízű illatos-omlós csirke

Ötízű illatos-omlós csirke

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • 10 g ötfűszer keverék
  • 5 g gyömbér
  • 5 g vöröshagyma
  • 5 g só

A tálaláshoz a következő hozzávalókra lesz szükségünk:

Hozzávalók:

  • kínai kel
  • csípős káposztasaláta
  • kevés szezámmag

Elkészítése:

  • 1/ A csirkecombokat alaposan szórjuk meg az ötfűszer keverékkel, gyömbérrel, vöröshagymával és sóval, majd 2 órán át hagyjuk pácolódni.
  • 2/ A wokban olajat forrósítunk, a combokat aranybarnára sütjük, és ha meggyőződtünk róla hogy átsült, kiszedjük, kicsontozzuk, majd csíkokra vágott kínai kelre halmozzuk. Tetejére pirított szezámmagot szórunk és csípős kínai káposztasalátával fogyasztjuk.