Pirított brokkoli

Pirított brokkoli

Hozzávalók:

  • 250 g brokkoli
  • 10 g hagyma csíkokra vágva
  • 10 g piros kaliforniai paprika
  • 5 g csíkokra vágott gyömbér
  • 5 g világos szójaszósz
  • 1 evőkanál szójaszószos halolaj (chi you; kínai élelmiszerboltokban kapható)
  • 3 g nátrium glutamát (elhagyható)
  • fél evőkanál cukor

Elkészítése:

  • 1/ A brokkolit szeleteljük kb. 6 mm-es darabokra.
  • 2/ Forraljunk vizet, majd a brokkolit 1 percig blansírozzuk. Utána kimerjük a vízből, lecsöpögtetjük és egy tányérra tesszük.
  • 3/ A wokba tegyünk 2 cl olajat és ha felmelegedett belerakjuk a szójaszószt, a sót, a cukrot és a csípős szószt. Adjunk hozzá 3 cl vizet és forraljuk össze, majd öntsük a brokkolira.
  • 4/ A hagyma,- gyömbér,- és paprikacsíkokat tegyük rá és tálalhatjuk is.