Hozzávalók:
- 250 g brokkoli
- 10 g hagyma csíkokra vágva
- 10 g piros kaliforniai paprika
- 5 g csíkokra vágott gyömbér
- 5 g világos szójaszósz
- 1 evőkanál szójaszószos halolaj (chi you; kínai élelmiszerboltokban kapható)
- 3 g nátrium glutamát (elhagyható)
- fél evőkanál cukor
Elkészítése:
- 1/ A brokkolit szeleteljük kb. 6 mm-es darabokra.
- 2/ Forraljunk vizet, majd a brokkolit 1 percig blansírozzuk. Utána kimerjük a vízből, lecsöpögtetjük és egy tányérra tesszük.
- 3/ A wokba tegyünk 2 cl olajat és ha felmelegedett belerakjuk a szójaszószt, a sót, a cukrot és a csípős szószt. Adjunk hozzá 3 cl vizet és forraljuk össze, majd öntsük a brokkolira.
- 4/ A hagyma,- gyömbér,- és paprikacsíkokat tegyük rá és tálalhatjuk is.
