
Hozzávalók:
- 300 g sertésfül
- 200 g csirkeláb
- 100 g kacsa zúza
- 50 g szárzeller
- 50 g sárgarépa
- 15 g cukor
- 15 g ecet
- 2 g szecsuáni bors
- 2 db chili paprika
- 10 g só
- 5 g nátrium glutamát (elhagyható)
Elkészítése:
- 1/ A sertésfület, csirkelábat és a kacsazúzát puhára főzzük. A sertésfület rézsútosan kb. 1 cm széles és 5 cm hosszú darabokra vágjuk, a csirkelábat kicsontozzuk, a kacsazúzát pedig 5 vízszintes és 5 függőleges vágással felszeleteljük.
- 2/ A zellert vékony csíkokra, a sárgarépát szeletekre vágjuk majd félretesszük.
- 3/ A főzőedényünkben 2 liter vizet forralunk, majd beletesszük a húsokat és a zöldségeket. Hozzátesszük a cukrot, ecetet, sót, szecsuáni borsot és a chili paprikát. Egyenletesen összekeverjük és 5-6 órát hagyjuk pácolódni a fűszeres lében. Hidegen tálaljuk.