Porcos csupor

Porcos csupor

Hozzávalók:

  • 300 g sertésfül
  • 200 g csirkeláb
  • 100 g kacsa zúza
  • 50 g szárzeller
  • 50 g sárgarépa
  • 15 g cukor
  • 15 g ecet
  • 2 g szecsuáni bors
  • 2 db chili paprika
  • 10 g só
  • 5 g nátrium glutamát (elhagyható)

Elkészítése:

  • 1/ A sertésfület, csirkelábat és a kacsazúzát puhára főzzük. A sertésfület rézsútosan kb. 1 cm széles és 5 cm hosszú darabokra vágjuk, a csirkelábat kicsontozzuk, a kacsazúzát pedig 5 vízszintes és 5 függőleges vágással felszeleteljük.
  • 2/ A zellert vékony csíkokra, a sárgarépát szeletekre vágjuk majd félretesszük.
  • 3/ A főzőedényünkben 2 liter vizet forralunk, majd beletesszük a húsokat és a zöldségeket. Hozzátesszük a cukrot, ecetet, sót, szecsuáni borsot és a chili paprikát. Egyenletesen összekeverjük és 5-6 órát hagyjuk pácolódni a fűszeres lében. Hidegen tálaljuk.