
Hozzávalók:
- 400 g tengeri hal 5mm széles és 0,5 mm vastag csíkokra vágva
- 50 g kígyóuborka szeletekre vágva
- 30 g bambuszrügy
- 10 g szecsuáni bors
- 20 g szárított chili paprika apróra vágva
- 20 g só
- 5 g nátrium glutamát (elhagyható)
- kevés étkezési keményítő
- 5 g őrölt bors
- 5 g apróra vágott gyömbér
- 5 g fokhagyma
- 5 g vöröshagyma
- 1 tojás fehérje
Elkészítése:
- 1/ A felvert tojás fehérjéből, sóból, őrölt borsból, keményítőből és a nátrium glutamátból készítsünk panírt, majd a halszeleteket forgassuk meg benne.
- 2/ Öntsünk a wokba 4 cl olajat, majd beletesszük a gyömbért, a fokhagymát és addig sütjük amíg megérezzük az illatukat.
- 3/ 1,5 liter vízben puhára főzzük a bambuszrügyet és az uborkát, majd kiszedjük egy tányérba.
- 4/ Megsütjük a bepanírozott halszeleteket, kiszedjük és lecsöpögtetjük. A wokban maradt levet egy külön tálba öntjük későbbi felhasználásra.
- 5/ A szecsuáni borsot és a chili paprikát a halra szórjuk, a wokban 3 cl olajat melegítünk és ha forró, ráöntjük a csípős fűszerek tetejére.