Sistergő hal

Sistergő hal

Hozzávalók:

  • 400 g tengeri hal 5mm széles és 0,5 mm vastag csíkokra vágva
  • 50 g kígyóuborka szeletekre vágva
  • 30 g bambuszrügy
  • 10 g szecsuáni bors
  • 20 g szárított chili paprika apróra vágva
  • 20 g só
  • 5 g nátrium glutamát (elhagyható)
  • kevés étkezési keményítő
  • 5 g őrölt bors
  • 5 g apróra vágott gyömbér
  • 5 g fokhagyma
  • 5 g vöröshagyma
  • 1 tojás fehérje

Elkészítése:

  • 1/ A felvert tojás fehérjéből, sóból, őrölt borsból, keményítőből és a nátrium glutamátból készítsünk panírt, majd a halszeleteket forgassuk meg benne.
  • 2/ Öntsünk a wokba 4 cl olajat, majd beletesszük a gyömbért, a fokhagymát és addig sütjük amíg megérezzük az illatukat.
  • 3/ 1,5 liter vízben puhára főzzük a bambuszrügyet és az uborkát, majd kiszedjük egy tányérba.
  • 4/ Megsütjük a bepanírozott halszeleteket, kiszedjük és lecsöpögtetjük. A wokban maradt levet egy külön tálba öntjük későbbi felhasználásra.
  • 5/ A szecsuáni borsot és a chili paprikát a halra szórjuk, a wokban 3 cl olajat melegítünk és ha forró, ráöntjük a csípős fűszerek tetejére.