Varázstükör

Évek óta tapasztaljuk, hogy a hozzánk beérkező gyermekek sokszor többféle sportot is űznek, nem ritkán versenyszerűen. Meccseken, fellépéseken és különféle különórákon vesznek részt, keményen be van osztva az idejük.
Persze ez sokkal jobb mintha csak a számítógép előtt ülnének és nem csinálnának semmit, de mégis van valami közös bennük ami szót kíván.

Történetesen az, hogy a gyermekek legnagyobb részének mindezek ellenére gyakran problémát jelent a megfelelő fókusz létrehozása és fenntartása. Közel egynegyedük ma már bevallottan figyelemzavaros. Sajnos a legalapvetőbb közösségi viselkedés is gondot jelent  számukra, például a köszönés, a bemutatkozás vagy a beilleszkedés. Ilyenkor eltűnődünk, hogy mi történt eddig otthon, az iskolában, a focin, a kosárlabdán vagy a rocky-n? Persze ez nem csak elgondolkodtató, hanem megoldásért is kiált! A jövő ma épül, ezen a téren komoly feladat van.

Mi a cél a gyermek sportoltatásával?

Amennyiben „csak” azt szeretnék, hogy vezessék le a gyermek energiáit, foglalják el, szórakoztassák – erre nem a nálunk tanulható kungfu a legalkalmasabb.
A különféle labdajátékok e célra sokkal jobban működnek.

Ellenben, ha ezeken felül fontos szempont még az is, hogy egy nap sikeresebb felnőtt legyen a gyermekből és erre már most, idejében elkezdenék az előkészületeket, akkor a kung-fu az egyik legjobb választás lehet. Mire van szüksége egy jövendőbeli felnőttnek, hogy ki tudjon emelkedni az átlagból?

KÉPESSÉGEKRE!

Mindenekelőtt legyen jó kiállása és tudjon küzdeni a céljaiért. Legyen kíváncsi a világra, ruházza föl magát kiemelkedően erős figyelemkoncentrációval. Legyen természete a fegyelmezett, tisztelettudó magatartás és mindezek mellett rendelkezzen a türelem és az állhatatosság erényével is. Ha valaki felépítette és birtokolja e meghatározó képességeket, az nyilvánvalóan sikeres élet elé néz. Mi ezek kifejlesztésében tudunk partnerek lenni a Kung-fu Akadémián.