2018 a kutya éve

A kínai csillagjóslás eredete az idők mélyének homályába vész, annyi azonban bizonyos, hogy a távol-keleti asztrológusok évezredek óta művészi szinten űzik népszerű mesterségüket.

A kínai asztrológia zodiákusait tizenkét állatról nevezték el, amelyek a következők: patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya és a disznó. A tizenkét állatjegy mellett számításba kell venni még az öt őselemet, úgy mint a tűz, föld, fém, víz és a fa felerősítő vagy gyengítő hatásait is, amelyek az adott év állatjegyének arculatát teszik egyedivé, pl: föld kutya – 1958, fém kutya – 1970, víz kutya – 1982, fa kutya – 1994, tűz kutya – 2006 és ismét föld kutya 2018-ban.

A kínai asztrológia a holdnaptárra épül, amelyben az időt 60 éves energetikai ciklusokra osztják fel (a tizenkét állatjegy kombinálva az öt őselemmel 60 évente ismétli önmagát, lásd az előző példát a kutya esetében). A zodiákus tizenkét állat jegye a Hold járásától függően, január utolsó harmadától február második feléig változó időpontban kezdődik, tehát nem január elsején! 2018-ban a holdnaptár szerinti kínai újév február 16-án kezdődik, ekkor váltja a kakas évét a kutya éve a föld elem minőségében, amely egészen 2019. február 4-ig tart majd.

A Föld elemű kutya éve

A 2018-as évben, amelyet hívnak még Hegyre Kaptató Kutya Évének is jelentős hangsúlyt kap a védelem kérdése. A kutya fontos védelmezője a jognak és a tulajdonnak, tehát az év kulcskérdése a a törvény, a biztonság és a rend fenntartása lesz. A föld kutya évére jellemző, hogy a becsületesek, bátrak, önzetlenek védelmezik az elesetteket, harcba szállnak az igaz ügyért. Ez az év a nagy remények éve lesz, amikor is nagyszabású kísérletek történnek majd a világ számos pontján a vitás kérdések normális mederbe terelésére.

A föld kutya friss energiáival megadja a kezdő lökést az új dolgokhoz, ez az aktivitás ugyanakkor okozhat némi feszültséget is a mindennapokban.
 A halogatást és nemtörődömséget idén felejtsük el, mert a kínálkozó lehetőségeket most feltétlenül meg kell ragadni. Ebben az évben jó eséllyel lehet szélesebb körű ismertséget szerezni és kedvezőbb egzisztenciális helyzetbe jutni. Gazdasági szempontból 2018-ban lassuló, de folyamatos növekedésre van kilátás, tehát anyagi szempontból is kedvező esztendőnek ígérkezik. Amennyiben az előző években sikerült gyarapítanunk vagyonunkat akkor idén élvezzük kicsit, kevesebb energiát fordítva a további megtakarításokra. Ez a teljes időszak kedvez álmaink utazásának megvalósítására hiszen a kutya évének jótékony támogatása itt is érezhető lesz. A hegyi kutya éve támogatója lesz a független egyéniségeknek akik elsősorban saját ítélőképességükre támaszkodnak. Különösen fontos, hogy megérzéseinkre több figyelmet fordítsunk, mert ezek most jobban fognak működni.

A Hegyre Kaptató Kutya Éve mindig színes, változatos és tele van remek ötletekkel, új stílust hozhat a művészeti és kulturális életben. A kutya éve mindig a lehető legszebb reményű évek egyike a kínai asztrológia szerint. Ez a tizenkét hónap az önmegvalósításban olyan lendületet adhat, amelyet a következő tíz év során sem tapasztalhatunk majd. 2018 a kibékülés reményét is magában hordozza, mindenkinek lehetősége nyílik, hogy újragondolja magánéleti konfliktusait és megpróbálja megoldani azokat. A kínaiak azt tartják, hogy a kutya éve harmóniát és békét teremt az otthonokban.

Ebben az évben egészségi szempontból lehetnek nehézségek. Az egészség megőrzésének érdekében itt az ideje életmódot váltani, felhagyni a rossz szokásokkal és elkezdeni sportolni. Akik készen állnak arra, hogy meglévő tudásukkal, kitartásukkal és lehetőségeik kihasználásával a legtöbbet hozzák ki önmagukból, azok számára a siker garantált lesz 2018-ban, a föld kutya évében.