Hozzávalók:
- 1 db kacsacomb
- 150 g póréhagyma
- 5 g szecsuáni bors
- 5 g csillagánizs
- 5 g egész fahéj
- 10 g sötét szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 g gyömbér
- 100 g kígyóuborka
- 70 g cukor
- 100 édes mártogatószósz
- 20 g beáztatott étkezési keményítő
Elkészítése:
- 1/ A wokban vizet forralunk, beletesszük a kacsacombot, hagymát, fokhagymát, gyömbért, a szójaszószt, szecsuáni borsot, fahéjat és 50 g cukrot, majd kis lángon főzzük. Ha fiatal kacsát vásároltunk kb. 40 percig, ha öregebbet akkor 1 órán át. Ha elkészült kivesszük és lecsöpögtetjük.
- 2/ A wokba legalább 5 cl olajat öntünk és a kacsacomb mindkét oldalát ropogósra sütjük.
- 3/ Kicsontozzuk a kacsacombot és csíkokra szeletelve a tálalótányérra tesszük.
- 4/ Az édes mártogatószósz elkészítéséhez a kész szószt beleöntjük a wokba, amelybe előtte kevés olajat tettünk, és hozzáadunk 20 g cukrot és 1 cl vizet. Egyenletesen összeforgatjuk hogy a cukor elolvadjon, majd hozzátesszük a vízzel már előre összekevert keményítőt. A kész szószt tálalótálkába tesszük.
- 5/ A póréhagymát és a kígyóuborkát hosszában gyufaszál vastagságúra vágjuk és tálalótányérra helyezzük.
A lepény elkészítése
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 1 dl forralt víz
Elkészítése:
- 1/ A forralt vizet lassan adagoljuk a liszthez és közben folyamatosan keverjük. Ne adjunk egyszerre túl sok vizet a liszthez, hanem apránként és keveset, így gyúrjuk tésztává.
- 2/ Az összeállt tésztagombócból csináljunk 12 kis adagot.
- 3/ A kezünkkel nyomjuk le egyenként az adagokat úgy, hogy kis lepény formát vegyenek fel. Egy kisebb tálba tegyünk olajat.
- 4/ Minden második lepény egyik oldalát kenjük meg olajjal, majd tapasszuk össze egy másik lepénykével. Utána együtt gyúrjuk őket olyan méretűre, hogy a hús és a zöldségek feltekercselve kényelmesen beleférjenek majd.
- 5/ Olaj nélkül tegyük a wokot a tűzre, és közepes erősségű lángon kezdjük sütni a lepényeket. Ha fehér hólyagok jelennek meg rajta, megfordíthatjuk. A sütésre oldalanként kb. 30 mp-et számoljunk.
- 6/ Rakjuk egymásra a kész lepényeket és tálalásig tartsuk melegen.- Ideális ha fogyasztás előtt a lepényeket még bambuszpárolóban 2 percet pároljuk. Így a lepény puha lesz és meleg, valamint könnyen tekercselhető állagú. Amikor fogyasztjuk válasszuk szét az előzőleg összetapasztott lepényeket.
- 7/ Fogyasztáskor tegyünk a lepénybe húst és zöldséget, kevés szósszal ízesítsük és tekercseljük fel mint a palacsintát.